„Empty Sky“ nad Vídní

Název: „Empty Sky“ nad Vídní
Autor: rakouský deník Kurier, zvláštní vydání, čtvrtek 26. června 2003
(z německého originálu přeložil Jaroslav Štěrba)

V roce 1974 jej Jon Landau (novinář, později Springsteenův manažer) označil za „budoucnost rock ‚n‘ rollu“. Dnes, téměř třicet let poté, je Bruce Springsteen stále na scéně a je součástí hudební historie stejně jako perspektivou do budoucna. Je žijícím důkazem toho, že hodnověrnost je nejlepším garantem pro dlouhověkost.

To, co leží za ním, je vyjímečná kariéra mimo krátkodobé trendy a módní proudy. V džínách, tričku a s obligátní Fender kytarou na krku se z malého městečka Freehold (New Jersey) dostal do „rock ‚n‘ rollové síně slávy“.

Od jara tohoto roku je na turné. Série koncertů na evropských stadionech (mezi nimi také koncert na stadionu Ernsta Happela ve Vídni) je vyvrcholením řady triumfálních halových koncertů. O stereotypu však nemůže být řeč, protože, jak říká kytarista Steven Van Zandt: „pořadí skladeb určuje Bruce pět minut před koncertem, aby ho pak během koncertu znovu zpřeházel.“

Současné turné bylo uvozeno vydáním alba „The Rising“ (vyznamenáno cenou Grammy), které je po dlouhých osmnácti letech dalším studiovým počinem Bruce s kapelou E Street Band, který si nenechal ujít příležitost Bosse na turné doprovázet.

Tato naživo opravdu „šlapající“ kapela uctila Vídeň a více než 40 000 fanoušků. A i když Bruce Springsteen nemá svoji přezdívku nijak zvlášť v oblibě – it was boss time!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *