Bruce Springsteen zahraje po dvanácti letech v Praze

Bruce Springsteen zahraje po dvanácti letech v Praze

článek © MusicServer.cz

Bruce Springsteen se po dlouhých dvanácti letech vrací do Prahy na svůj jediný koncert ve střední Evropě, který bude zároveň jeho největším vystoupením v České republice. Koncert se uskuteční 28. května 2024 na pražském letišti Letňany. Vstupenky budou v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 3. listopadu 2023 10:00 za ceny od 1 690 Kč, členové Live Nation a Ticketmaster klubů budou mít možnost koupit lístky o něco dříve.

Bruce Springsteen, kterého časopis Rolling Stone označil za „ztělesnění rock’n’rollu“, je s více než 140 miliony prodaných desek po celém světě a více než 70 miliony ve Spojených státech jedním z nejprodávanějších umělců na světě. Mezinárodní turné Springsteena a The E Street Band v roce 2023, který je dlouhodobě považován za nepřekonatelného koncertního umělce, je prvním koncertním turné od ukončení „The River Tour“ v roce 2017 – čtrnáctiměsíčního turné, které bylo časopisy Billboard a Pollstar označeno za nejlepší světové turné roku 2016 – a odstartovalo v únoru 2023 řadou koncertů v amerických arénách. Turné 2023 pak na jaře a v létě pokračovalo v Evropě a v srpnu se vrátilo do Severní Ameriky na druhou část.

Za podpory The E Street Horns a The E Street Choir se na evropské turné Springsteena a The E Street Band 2023 prodalo více než 1,6 milionu vstupenek – a vysloužilo si všeobecné uznání jako jedno z nejlepších vystoupení v kariéře kapely, které bylo oceněno časopisem Billboard jako „nejlepší show na světě“ a „jedna z nejlepších show vůbec“ deníkem The Daily Telegraph, stejně jako pětihvězdičkovými recenzemi deníků The Times, The Independent, NME a mnoha dalších. K nejvýznamnějším událostem patřil dvoudenní start v Barceloně, který „rozpoutal euforii“, jak potvrdil deník El Correo, a také vystoupení pro více než 130 tisíc fanoušků během dvou koncertů v londýnském Hyde Parku a závěrečný večer pro více než 70 tisíc lidí v italské Monze. Turné po čtrnácti zemích zahrnovalo několikadenní vystoupení v Barceloně, Dublinu, Paříži, Amsterdamu, Göteborgu, Oslu, Londýně a Kodani. Nyní se tato show konečně podívá i k nám!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *