O albu „Working on a Dream“

O albu

Dear Friends and Fans,
Milí přátelé a fanoušci,

Some notes on the beginnings of Working on a Dream. During the last weeks of mixing Magic, we recorded a song called „What Love Can Do.“ It was sort of a „love in the time of Bush“ meditation. It was a great track but felt more like a first song of new record rather than something that would fit on Magic. So our producer Brendan O’Brien said, „Hey, let’s make another one right now!“ I thought, no, I haven’t done that since my first two records came out in the same year. And usually I don’t write that quickly. But that night I went back to my hotel in Atlanta and over the next week, I wrote several songs („This Life,“ „My Lucky Day,“ „Life Itself,“ along with „Good Eye“ and „Tomorrow Never Knows“) that formed the beginnings of our new album. Excited by the sounds we made on Magic I found there was more than enough fuel for the fire to keep going. Brendan and I demo’d these songs before we left the studio and agreed we’d somehow find time during the touring year to get this record made.

Jen pár poznámek k tomu, jak začala práce na albu Working on a Dream. Během posledních týdnů, ve kterých jsme mixovali album Magic, jsme nahráli písničku „What Love Can Do“ (Co dokáže láska). Taková meditace na téma „láska v Bushových časech“. Byl to skvělý kousek, ale cítil jsem, že by se víc hodil na začátek nového alba než na Magic. A tak náš producent Brendan O’Brien řekl: „Tak udělejme ještě jedno album hned teď!“. Pomyslel jsem si, ne, něco takového jsem neudělal od té doby, co vyšly moje první dvě nahrávky. A navíc, obvykle nepíšu tak rychle. Ale tu noc jsem se vrátil do svého hotelu v Atlantě a během následujícího týdne jsem napsal několik skladeb („This Life,“ „My Lucky Day,“ „Life Itself,“ along with „Good Eye“ and „Tomorrow Never Knows“), které vytvořily základ pro nové album. Nadšený zvukem, který jsme vytvořili na albu Magic jsem zjistil, že mám stále dost sil pokračovat. Před odchodem ze studia jsme s Brendanem nahráli dema a dohodli se, že prostě nějak najdem‘ způsob, jak album nahrát v průběhu letošního turné.

Over the past 10 years with Brendan, our ability to get records done and to work on a variety of projects at the same time (Yes, we can multi-task!) has allowed us to get a steadier stream of our best music out to our fans. This is something I’ve always wanted to do. We found time to book sessions, get the band while it was hot off the road, write and record a new record, while giving our audience what I hope was some of the best E Street shows we’ve ever done. We’re excited about you hearing this music and I just wanted to drop a line about how it all started. Have a great holiday and we’ll see you in the New Year!

Během 10ti let společné práce s Brendanem nám naše schopnost dokončit nahrávky a pracovat na více souběžných projektech v jedné chvíli (ano, zvládáme multitasking!) umožnila dodávat tu nejlepší hudbu našim fanouškům. Tak nějak jsem si to vždycky přál dělat. Našli jsme čas na zamluvení času ve studiu, sehnat celý E Street Band v laufu na turné a psát nové skladby zatímco – jak doufám – jsme publikum bavili nejlepší show, kterou jsme kdy udělali. Těšíme se na to, až nový materiál uslyšíte a já jsem vám chtěl jen napsat pár slov o tom, jak to celé vzniklo. Užijte si skvělé volno – uvidíme se příští rok.

Bruce Springsteen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *